RUOKA- JA JUOMAVESI ON KEITETTÄVÄ EDELLEEN ENONTEKIÖN VESIHUOLTO OY:n KARESUVANNON VEDENJAKELUALUEELLA

20.11.2023
Ajankohtaista >>

Kaikki ruoka – ja juomavesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Enontekiön Vesihuolto Oy toimittaa vettä Enontekiön kunnan Karesuvannon kylän alueelle.

Karesuvannon vedenjakelualueen verkostovedestä ja vedenottamon kaivovesistä on otettu vesinäytteet torstaina16.11.2023. Kaivoista ja verkostosta otetuissa vesinäytteissä ei todettu yhtään koliformista bakteeria, E.colia, enterokokki–bakteeria eikä Clostridium perfringensbakteeria.

Veden laatuongelman syynä epäillään vedenottamolla tehtyjä saneeraustoimenpiteitä, jonka seurauksena Karesuvannon alueen talousvedessä on ilmennyt haju ja maku ongelmia. Enontekiön Vesihuolto Oy jatkaa kaivojen ja verkoston huuhtelua.

Tilanteen varmistamiseksi uusintavesinäytteet otetaan vielä vedenottamolta ja verkostopisteistä 20.11.2023. Näiden tutkimusten alustavat tulokset valmistuvat keskiviikkona 22.11.2023. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, mikäli vedessä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti. Huomioi, että vedenkeitin ja kahvinkeitin ei keitä vettä riittävästi. Huuhtele salaatit keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä.

Enontekiön Vesihuolto Oy:n Karesuvannon alueen veden käyttäjiä tullaan tiedottamaan seuraavan kerran keskiviikkona 22.11.2023 vesinäytetuloksista ja selvitystyön etenemisestä. Keittokehotuksen päättyminen ilmoitetaan erikseen. Tiedotteet julkaistaan Enontekiön kunnan verkkosivuilla ja Facebookissa, Enontekiön sanomien verkkosivuilla, Lapin maakuntaradio Yle Lappi, Yle Sápmi ja Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon verkkosivuilla www.tunturilapinyth.fi.

Lisätietoja antaa

- Enontekiön Vesihuolto Oy, toimitusjohtaja Kimmo Lämsä, puh. p. 0400 393 798, kimmo.lamsa@enotekio.fi
- Enontekiön Vesihuolto Oy, Esko Ollila, puh. 040 685 1253, esko.ollila@enontekio.fi
- terveystarkastaja Anne Huhtala, puh. 0400 396 863, anne.huhtala@sodankyla.fi

 

Anne Huhtala terveystarkastaja

Viimeksi muokattu: 20.11.2023 13:14

Takaisin