Alkutuotannon tuotantomäärät

  • Lehtivihannekset, enintään 5 000 kiloa vuodessa, muut kasveista saatavat alkutuotannon tuotteet ja sienet, enintään 10 000 kiloa vuodessa sekä hunaja, enintään 1 000 kiloa vuodessa.
  • Kalastustuotteet alkutuotannon tuotteina, enintään 5 000 kiloa vuodessa.
  • Luonnonvaraiset jänikset ja kanit, enintään 1 000 eläintä vuodessa, luonnonvaraiset linnut, enintään 3 000 eläintä vuodessa sekä luonnonvaraiset hirvieläimet, enintään 10 hirveä, 30 peuraa ja 50 metsäkaurista vuodessa.
  • Ternimaito alkutuotantopaikalla, enintään 2 500 kiloa vuodessa. Mikäli ternimaidon myynti ylittää 2 500 kg/vuosi on toiminnasta tehtävä elintarvikehuoneistoilmoitus kunnalliselle valvontaviranomaiselle.
  • Muu raakamaito alkutuotantopaikalla, enintään 2 500 kiloa vuodessa. Mikäli raakamaidon myynti ylittää 2 500 kg/vuosi on toiminnasta tehtavä elintarvikehuoneistoilmoitus kunnalliselle valvontaviranomaiselle.
  • Kananmunat alkutuotantopaikalla, paikallisessa torikaupassa tai ovelta ovelle myynnissä enintään 10 000 kiloa vuodessa.
  • Muut linnunmunat, enintään 2 500 kiloa vuodessa.