RUOKA- JA JUOMAVESI ON EDELLEEN KEITETTÄVÄ KAUKOSEN VESIHUOLTO-OSUUSKUNNAN VEDENJAKELUALUEELLA POIKKIJOEN ALUEELLA

05.02.2024
Ajankohtaista >>

Poikkijoen alueella kaikki ruoka– ja juomavesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Kaukosen vesihuolto-osuuskunta toimittaa vettä Kittilän kunnan Kaukosen kylän alueelle.

Putkirikon vuoksi Kaukosen vesihuolto-osuuskunta otti viime viikolla käyttöön varakaivon. Talousveden laadun varmistamiseksi Kaukosen vesihuolto-osuuskunnan varakaivosta ja verkostosta on otettu vesinäytteet 1.2.2024. Näytteissä ei todettu E. colia, enterokokkeja tai koliformisia bakteereja.

Putkirikkoa ei ole vielä päästy korjaamaan, minkä vuoksi keittokehotus jatkuu putkirikon vaikutusalueella Poikkijoella varotoimenpiteenä. Poikkijoelta tullaan ottamaan erikseen vesinäytteet, kun vuoto on korjattu.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, mikäli vedessä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti. Huomioi, että vedenkeitin ja kahvinkeitin ei keitä vettä riittävästi. Huuhtele salaatit keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä.

Kaukosen vesihuolto-osuuskunnan veden käyttäjiä tullaan tiedottamaan seuraavan kerran näytetulosten valmistuttua. Keittokehotuksen päättyminen ilmoitetaan erikseen. Tiedotteet julkaistaan myös Kittilän kunnan verkkosivuilla ja facebook-sivuilla sekä Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon verkkosivuilla www.tunturilapinyth.fi.

Lisätietoja antaa
- Jouni Seppälä, Kaukosen vesihuolto-osuuskunta, puh. 040 562 5183, jouni.s.seppala@gmail.com
- Sanna Kumpula, Kaukosen vesihuolto-osuuskunta, puh. 0400 698 202, skumpula@live.fi
- terveystarkastaja Sunna Nikodemus, puh. 040 195 1277, sunna.nikodemus@sodankyla.fi


Sunna Nikodemus
Terveystarkastaja

Viimeksi muokattu: 05.02.2024 10:39

Takaisin